Wat we doen

Onze bijdrage

De Green Protein Alliance startte in 2016. Het voedsellandschap is sindsdien sterk veranderd. De urgentie van een duurzaam voedselsysteem is niet meer weg te denken van de politieke agenda. Het aanbod plantaardige lekkernijen bij (online-) aanbieders is explosief gestegen. Grote voedselbedrijven lijven regelmatig succesvolle plantaardige veranderaars in. Media schrijven vrijwel dagelijks over urgentie van toekomstbestendig voedselpatroon. Marktvolgers zien grote verschuivingen in het aankoopgedrag van Nederlanders. Misschien hebben onze activiteiten hier een bijdrage aan geleverd. Een bloemlezing van belangrijke acties en momenten die onze vereniging kenmerken:

Februari 2023
57 – 43!
Het RIVM meldt dat in 2020 de gemiddelde Nederlander liefst 20% minder vlees consumeerde dan rond 2008. De eiwitverhouding dierlijk : plantaardig verschoof van 60 – 40 naar 57 – 43 in 2020. Een mooie eerste stap naar ons 50 – 50 doel, een steun in de rug voor al onze leden en partners. Wat we doen werkt!
Februari 2023
Januari 2023
Samenwerking Eatertainment.nl
Het populaire receptenplatform Eatertainment.nl en de GPA bundelen hun krachten en helpen samen 7 miljoen Nederlanders - voor wie de dierlijke keuze nog de standaard keuze is - naar een meer plantaardig voedselpatroon. Het platform wordt tevens gebruikt als praktische testomgeving voor gedragsinterventies, gebruik makend van de uitkomsten van onze Zokanhetook interventies.
Januari 2023