Monitoring eiwittransitie
“De Green Protein Alliance is de partij die de eiwittransitie meetbaar maakt.”
Meer weten?




Eiweet Monitor
In 2021 heeft de GPA het initiatief genomen in de ontwikkeling van een universele methode om de verhouding eiwitten van supermarkten te meten. In samenwerking met ProVeg Nederland heeft dat geresulteerd in de Eiweet monitor; een geharmoniseerde methodiek om het absolute volume eiwitten en de verhouding tussen plantaardige en dierlijke eiwitten te monitoren.
De meest recente stand van zaken over de landelijke eiwitverhouding in de retail publiceren we jaarlijks en wordt ook opgenomen in het duurzaamheids dashboard van het ministerie van LNV en de superlijsten van Questionmark. Vanaf 2024 bieden we naast supermarkten ook foodservicebedrijven ondersteuning in het gebruik van deze methodiek.
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jessie@greenproteinalliance.nl
The Protein Tracker
De eiwittransitie speelt niet alleen in Nederland. Daarom hebben we de Eiweet methodiek ook beschikbaar gemaakt voor de internationale markt onder de naam ‘The Protein Tracker.’ We zijn in gesprek met verschillende supermarkten en foodservicebedrijven uit meerdere landen om deze methodiek internationaal op te schalen.
Meer weten? Kijk op www.proteintracker.com

Landelijke eiwitdata met Circana
Meer weten over de mogelijkheden? Meld je aan als lid van de GPA om ook deze periodieke rapportages te ontvangen.
