Ons doel


Om tot een duurzamer (en ook gezonder) voedselsysteem te komen, waar plantaardige eiwitten de hoofdrol spelen, hebben wij een ambitieus doel gesteld; in 2025 moet 50% van de eiwitconsumptie plantaardig zijn. Momenteel is dit rond de 35% en deze verhouding zal zonder actie waarschijnlijk niet veranderen. GPA wil de benodigde richting en ondersteuning geven aan aangesloten partijen maar ook aan andere initiatieven en organisaties om zo samen deze doelstelling te bereiken.

Ons actieplan


Om deze transitie te realiseren zijn wij bezig met het uitwerken van de barrières en kansen voor de benodigde transitie naar 50% plantaardig eiwit. Daarbij kijken we ook naar de rol welke GPA speelt in deze transitie—dit doel zal niet haalbaar zijn zonder samenwerking met andere partijen en initiatieven en hun activiteit op vergelijkbare onderwerpen. In februari 2017 zullen wij ons bevindingen en plannen presenteren.

Houdt deze website in de gaten voor meer informatie of stuur ons een bericht zodat we je op de hoogte kunnen houden!

Graag betrokken zijn?

In februari 2017 zullen wij ons bevindingen en plannen presenteren. Kijk op deze website voor meer informatie of meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat we je op de hoogte kunnen houden!

Wil je ook deel uit maken van de Green Protein Alliance? Koplopers zijn welkom! Stuur ons een mail met welke rol jouw organisatie kan spelen.