Nieuwsoverzicht

HAK en Schouten Europe nemen voortouw in transitie naar ‘groene’ eiwitten


In aanloop naar de Nationale Voedseltop op 26 januari starten de producenten HAK en Schouten Europe met een nieuw initiatief om innovatie, educatie en ondernemerschap in plantaardige voeding te stimuleren. Beide marktleiders in respectievelijk peulvruchten en vegetarische producten en vleesvervangers gaan daartoe een structurele samenwerking aan met de HAS Den Bosch. Onder de naam Praktijklocatie Plantaardige Eiwitten (PPE) wordt ingezet op een ‘triple helix’ kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, studenten en de overheid.

Read More

GPA Nieuwsbrief December 2016


Albert Heijn’s Allerhande stapelt bonen van HAK en Bonduelle, Vivera bereikt een productie van 1 miljoen verpakkingen per week, BoonBonen introduceert een ‘koel’ bonenconcept en de Dutch Weedburger opent in 2017 de eerste ‘seaweedsstore’ van Nederland. Zomaar een greep uit de Green Protein successen van onze leden de afgelopen maanden. De beweging van marktpartijen en consumenten naar meer plantaardige eiwitten zet door. Dat smaakt naar meer…

Read More

Kick-off


Op 7 juli 2016 presenteerde de GPA in Den Haag haar uitgangspunten tijdens de kick-off en legden de verscheidene partijen hun deelname aan de alliantie vast. Het evenement werd bezocht door 47 mensen, een mix van marktpartijen, inhoudelijke experts, initiatiefnemers, vakpers en andere stakeholders van binnen én buiten de voedingsindustrie.

Read More