Nieuwsoverzicht

Retailverkoop vlees en zuivel daalt – plantaardig stijgt


Apeldoorn, 7 juni 2018 – In 2017 verkochten Nederlandse supermarkten 1,6% minder vlees en 1,3% minder zuivel ten opzichte van 2016. Deze trend zette zich door in de eerste 16 weken van 2018, zo blijkt uit cijfers die vandaag worden gepresenteerd bij de NRC conferentie ‘Het Duurzame Dieet’ in Almere.

Read More

Impactreport 1 jaar GPA online


Onze jonge vereniging is in een jaar uitgegroeid tot een brede maatschappelijke beweging van 25 leden en 10 kennispartners. Het impactreport laat zien dat de gezamenlijke inspanningen haar vruchten beginnen af te werpen.

Read More

De Eiwittransitie: Wanneer pakt de politiek door?


In de brief over voedselbeleid die minister Carola Schouten (LNV) en staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) op 16 april 2018 aan de Tweede Kamer stuurden, wordt het verder stimuleren van de gezonde en duurzame voedselkeuze als eerste beleidslijn genoemd. De toevoeging erbij is dat de komende jaren de inzet hierop onverminderd blijft. Mooie woorden, waar geen overeenkomstige daden bij worden gevoegd.

Read More

Green Protein Alliance kritisch over voedselbeleidsplannen overheid


De Green Protein Alliance (GPA) stuurde 8 mei een open brief aan het Kabinet en de Tweede Kamer. Daarin slaat de alliantie alarm over de voedselbeleidsplannen van de regering. Volgens de GPA is er geen serieuze aandacht voor het meest urgente voedselthema van deze tijd: een overconsumptie van vlees en zuivel.

Read More

Politiek GPA Café succesvol


29 januari 2018 organiseerde de GPA een politiek café. Meer dan 60 stakeholders discussieerden er over de noodzaak van de eiwittransitie en de rol van de overheid. Bekijk de video-impressie, met krachtige statements van Tjeerd de Groot - kamerlid namens D66 en Rebecca Wiering - oprichter Zeewaar.

Read More

De schouders eronder: GPA presenteert haar plannen voor 2017 en verder


Donderdagmiddag 16 februari was het zover: GPA presenteerde haar plannen voor 2017 en verder op het eerste Nationale Green Protein Event.

Read More

Green Protein Growth Plan beschikbaar


Benieuwd naar de plannen van de GPA voor 2017 en verder ? Dat, en meer over hoe we tot deze ambities zijn gekomen, hoe we de eiwttransitie aan gaan pakken, én welke rol verschillende stakeholders spelen, is terug te lezen in het Green Protein Growth Plan.

Read More

Markt zet schouders onder eiwittransitie


In navolging van founding member Albert Heijn is Jumbo de tweede retailer die zich aansluit bij de Green Protein Alliance. Samen met inmiddels zeventien andere koplopers uit de markt zetten de retailers zich in om de eiwitbalans in ons dieet te vergroenen.

Read More

Voedseltop: GPA overhandigt eerste Green Protein Box


Op donderdag 26 januari krijgt GPA podium tijdens de Voedeltop. Jeroen Willemsen ovehandigt Staatssecretaris Van Dam de eerste Green Protein Box..

Read More

Green Protein Event: aanmeldingen van start


Op donderdagmiddag 16 februari 2017 vormt De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug het decor van het eerste Nationale Green Protein Event. Het aantal plekken is beperkt en deelname is kosteloos. Wilt u deelnemen? Klik dan op onderstaande link om u vandaag nog aan te melden.

Read More