Nieuwsoverzicht

Persbericht – Zo kan het ook! Eerste nationale campagne gelanceerd ter promotie van plantaardiger voedingspatroon


Amsterdam, 1 juni 2019 - Met de slogan Zo kan het ook is vandaag de eerste landelijke campagne voor een plantaardiger voedingspatroon gelanceerd. Initiatiefnemer Green Protein Alliance laat met deze meerjarencampagne in tekst en beeld zien hoe het ook kan, door voor ieder dierlijk product of recept een plantaardige keuze voor te spiegelen. Nederlanders worden zo uitgedaagd om bewust na te denken over de keuze voor een dierlijk of plantaardig product.

Read More

Impactreport 1 jaar GPA online


Onze jonge vereniging is in een jaar uitgegroeid tot een brede maatschappelijke beweging van 25 leden en 10 kennispartners. Het impactreport laat zien dat de gezamenlijke inspanningen haar vruchten beginnen af te werpen.

Read More

Green Protein Alliance kritisch over voedselbeleidsplannen overheid


De Green Protein Alliance (GPA) stuurde 8 mei een open brief aan het Kabinet en de Tweede Kamer. Daarin slaat de alliantie alarm over de voedselbeleidsplannen van de regering.

Read More

De schouders eronder: GPA presenteert haar plannen voor 2017 en verder


Op 16 februari presenteerde de GPA haar toekomstplannen op het eerste Nationale Green Protein Event.

Read More

Green Protein Growth Plan beschikbaar


Benieuwd naar de plannen van de GPA voor 2017 en verder ? Dat, en meer over hoe we tot deze ambities zijn gekomen, hoe we de eiwttransitie aan gaan pakken, én welke rol verschillende stakeholders spelen, is terug te lezen in het Green Protein Growth Plan.

Read More

Markt zet schouders onder eiwittransitie


In navolging van founding member Albert Heijn is Jumbo de tweede retailer die zich aansluit bij de Green Protein Alliance. Samen met inmiddels zeventien andere koplopers uit de markt zetten de retailers zich in om de eiwitbalans in ons dieet te vergroenen.

Read More

Voedseltop: GPA overhandigt eerste Green Protein Box


Op donderdag 26 januari krijgt GPA podium tijdens de Voedeltop. Jeroen Willemsen ovehandigt Staatssecretaris Van Dam de eerste Green Protein Box..

Read More